Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Samothraki Eco Camp 2009, 12-21 Ιουλίου!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ

12-21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΟ CAMPING “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ” ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ – ΓΙΟΡΤΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ

στο samothrakiecocamp@gmail.com

www.samothrakiecocamp.blogspot.com

Κάλεσμα

για τη διοργάνωση αυτο-οργανωμένου οικολογικού κάμπινγκ στη Σαμοθράκη

Το δίκτυο Ηλιόσποροι, οι Νέοι Πράσινοι και η πολιτιστική οργάνωση Athens Art Puzzle, σας προσκαλούν σε μια συνάντηση-γιορτή για την οικολογία, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε νέες-νέους, οικογένειες, συλλογικότητες και ομάδες, τοπικές οικολογικές κινήσεις, θεματικές πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οικοκοινότητες, τοπικούς παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές, ταξιδιώτες, καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής, να ζήσουμε μαζί για 10 ημέρες στο δημοτικό κάμπινγκ «ελεύθερης διαβίωσης» στη Σαμοθράκη.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προετοιμασία, την οργάνωση και την υλοποίηση της συνάντησης. Σκοπός του αυτο-οργανωμένου οικολογικού κάμπινγκ είναι να γνωριστούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να συνυπάρξουμε και να διασκεδάσουμε.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια οργανική και αυτοδιαχειριζόμενη εφήμερη ζώνη, με ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και την ενεργή συμμετοχή όλων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συζήτησης, μιας παρουσίασης, μιας συγκεκριμένης δράσης, της διοργάνωσης ενός εργαστηρίου ή σεμιναρίου κι ελάτε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Προτεινόμενες θεματικές:

 • Οικολογία και ποιότητα ζωής
 • Παιδική αγωγή
 • Αυτοθεραπεία
 • Τέχνη και πολιτισμός

Η έννοια της αυτο-οργάνωσης, προϋποθέτει, ότι όλοι συμμετέχουμε στις απαραίτητες διεργασίες, αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την καθημερινή καθαριότητα και τις εργασίες για την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης.

Στο κάμπινγκ θα οργανωθεί ένας χώρος μόνο για παιδιά, ώστε να μάθουν μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια. Θα χρειαστούμε εθελοντές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν υπεύθυνα την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς και την οργάνωση του προγράμματος του παιδικού χώρου.

Σε κάθε γιορτή η μουσική και η διασκέδαση είναι δεδομένα, οπότε μη διστάσετε να φέρετε μουσικά όργανα, χρώματα, πινέλα και παιχνίδια.

Καλούμε μουσικούς, καλλιτέχνες, performers και ζογκλέρ να συνεργαστούν για την υλοποίηση εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών για παιδιά και μεγάλους, workshops και παραστάσεις.

Ανοιχτό κάλεσμα σε εικαστικούς να δημιουργήσουν έργα από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, που θα τοποθετηθούν στο κάμπινγκ και σε επιλεγμένα σημεία στο νησί.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη φόρμα στο samothrakiecocamp@gmail.com

Τι θα χρειαστείτε;

Καταρχήν, ένα μεγάλο χαμόγελο, πολύ ενθουσιασμό, καλή θέληση και πολύ διάθεση!

Απαραίτητα: υπνόσακος, σκηνή (η και αιώρα), ίσως ένα υπόστρωμα, και επαναχρησιμοποιούμενα κούπα / ποτήρι, πιάτο, μαχαίρι, πιρούνι και κουτάλι.

Μην ξεχάσετε! Τα προϊόντα καθαρισμού σώματος, μαλλιών κλπ., που θα χρησιμοποιείτε στο κάμπινγκ να είναι βιοδιασπώμενα.

Ελάχιστη οικονομική ενίσχυση για τη παρακολούθηση σεμιναρίων και εργαστηρίων 3 ευρώ/ ημέρα.

Η οικολογική κατασκήνωση είναι αυτο-διαχειριζόμενη, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην ενίσχυση των συμμετεχόντων για να καλυφθούν τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (γραφική ύλη, φωτοτυπίες, ενοικιάσεις μηχανημάτων, επικοινωνίες, μεταφορικά, κλπ).

Οι συμμετέχοντες έχουν 50% έκπτωση στο κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης (4ος τομέας), όπου θα φιλοξενηθούν οι συλλογικές διεργασίες.

Ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε συλλογική βιολογική κουζίνα, για πρωινό και γεύμα, με εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τους συμμετέχοντες. Γι΄ αυτό, σας προσκαλούμε να προτείνετε εφικτές λύσεις για την οργάνωση συλλογικής κουζίνας, να συμμετέχετε και αν είστε παραγωγός ή ιδιοκτήτης επιχείρησης βιολογικών προϊόντων κι έχετε τη δυνατότητα, να παρέχετε τρόφιμα σε χαμηλές τιμές.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες, τις διαλέξεις, τα εργαστήρια αλλά και το νησί.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

samothrakiecocamp@gmail.com

www.samothrakiecocamp.blogspot.com

www.iliosporoi.net

www.neoiprasinoi.blogspot.com

www.myspace.com/athensartpuzzle

5 σχόλια:

 1. Είχα σκοπό να πάω στη Σαμοθράκη με ένα φίλο την εβδομάδα του Ιουλίου, θα προσπαθήσω να τα συνδιάσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπορείτε να μου στείλετε πληροφορίας για τη μετάβαση μου στο νησί;
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπως έγραψα και στο site μας: Επικοινώνησα με την εταιρά ΣΑΟΣ και μου είπαν πως στις 12/7 το καράβι φεύγει από Αλεξανδρούπολη και κάνει δύο ώρες.

  Το τηλέφωνο της εταιρίας είναι: 2106250000

  ΑπάντησηΔιαγραφή